Renovatiesloop Edisonbaan Nieuwegein

Renovatiesloop Edisonbaan Nieuwegein

Renovatiesloop Edisonbaan Nieuwegein

Waar het bij totaalsloop vaak draait om een project dat geheel tegen de vlakte gaat door middel van stevig materieel, bestuurd door onze gespecialiseerde machinisten, die robuuste ontmantelingswerkzaamheden uitvoeren, gaat het er bij renovatiesloop anders aan toe. Hier gaat het namelijk om precisiewerk wat met de hand of kleine machines wordt uitgevoerd. Het project betreft dan een pand dat wordt hergebruikt, maar hiervoor bijvoorbeeld wel een andere indeling of functie moet krijgen.

Tijdens renovatiesloop komt het vaak voor dat er bepaalde werkzaamheden gewoon doorgaan in andere gebieden van de scope. Zo ontmantelde wij al eerder het ziekenhuis in Alkmaar van de Noordwestziekenhuis groep, waar in bepaalde delen van het ziekenhuis gewoon 24/7 doorgewerkt werd. Deze vorm van ontmanteling gaat dus gepaard met het belang om overlast zoveel mogelijk te beperken. Dit vergt extra focus, veiligheid en flexibiliteit van onze specialisten.

Wist u dat wij met onze sloopactiviteiten marktleider in Nederland zijn en wereldwijd maar liefst op de 7e plaats staan? Of het nu over kleine of grote objecten gaat, over totaal- of juist renovatiesloop; wij weten als geen ander hoe dit gedegen wordt aanpakt!

De werkzaamheden van Adex Groep

In Nieuwegein bevindt zich een mooi voorbeeld. Sinds September is Adex Groep in opdracht van VolkerWessels gestart met de volledige renovatiesloop van 9 kantoorpanden met een oppervlakte van +/- 18.000 m2 aan de Edisonbaan te Nieuwegein. Bij de herontwikkeling wordt de originele constructie behouden, waarna VolkerWessels deze oude kantoorpanden ontwikkeld tot 240 prachtige huur appartementen die variëren van 50m2 tot 105m2.

Bij deze renovatiesloop worden de binnenwanden (systeemwanden zoveel mogelijk gedemonteerd, waar metselwerk gehakt wordt), plafond- en vloerafwerkingen en de installaties tot aan de schachten verwijderd. Ook de toiletgroepen, enkele gevelkozijnen en betonnen borstweringen worden gesloopt.

704

Naast het bovengenoemde, moet er onder renovatiesloop gedacht worden aan andere facetten. Zo zagen wij ook op nauwkeurige wijze nieuwe sparingen in de betonnen vloeren/wanden, zowel binnen als buiten, zodat de nieuwe bewoners op hun balkons kunnen komen en de nieuwe installaties aangelegd kunnen worden.

Naast nieuwe installaties zullen er in de desbetreffende panden ook veel installaties hergebruikt worden door de opdrachtgever. Denk hierbij aan de luchtkanalen, alle stijgleidingen in de schachten en een deel van de luchtbehandelingskasten in de technische ruimtes.

 Alle gesloopte onderdelen worden met behulp van onze eigen Manitou uit het pand gehaald. Dit is een voertuig dat gebouwd is om zware lasten te tillen en te verplaatsen, ook op ruw terrein. Vanuit de Manitou wordt het afval in de containers op het maaiveld gedeponeerd waarna Adex Groep de gesloopte materialen afvoert naar een van onze recycle vestigingen. Hier worden ze zorgvuldig gescheiden om vervolgens klaar te maken voor hergebruik op een andere plek.

701

Een goede balans tussen flexibiliteit en continuïteit

Ook bij dit project kwam de flexibiliteit van onze collega’s wederom goed van pas: waar zij eerst begonnen aan gebouw F, moesten zij al vrij snel het werk hier laten vallen en overschakelen naar de renovatie van pand K omdat er in de bouwplanning geschoven was. Ondertussen lopen wij door de inzet, zorgvuldigheid en het harde werken van onze collega’s ongeveer 2 weken voor op schema. Project uitvoerder Gerard Pouw verteld hierover:


Werkmentaliteit op de (project) werkvloer is van hoog belang. Helemaal bij renovatiesloop is het belangrijk dat men continuïteit waarborgt zodat focus en precisie van het werk door de gehele dag de norm blijft. Uiteraard moet er ook ruimte zijn voor de dagelijkse dosis humor en gelukkig komen we die bij Adex Groep vaak tegen: Work hard, play hard.

Ook bij dit project hebben we wederom een super groep en loopt de samenwerking perfect. Dit niet alleen tussen de Adex Groep collega’s, maar ook tussen alle andere betrokken partijen. Iedereen ziet en weet wat ze moeten doen. Zo zet je samen het beste eindresultaat neer.

700