The Genius: veiliger, sneller en efficiënter

The Genius: veiliger, sneller en efficiënter

18 juli 2022

The Genius

Adex Groep (voorheen Bnext.nl Sloopwerken) presenteert megasloopkraan ‘The Genius’. De megasloopkraan heeft een operationeel gewicht van 320 ton, een werkhoogte tot 70 meter, een werkdiepte tot 30 meter en is op te bouwen met verschillende giekconfiguraties en een verscheidenheid aan tools, zoals een 16 tons beton- en schootschaar, hydraulische hamer en een betonfrees. ‘The Genius’ voert projecten veiliger, sneller en efficiënter uit en beperkt overlast voor de omgeving tot het minimum. De kraan is in Europa inzetbaar op grote industriële- en infrawerken, offshore projecten en in binnenstedelijk gebied.

Breed inzetbaar

The Genius is demontabel en daardoor transporteerbaar. Hierdoor is de sloopkraan snel inzetbaar op (grote) projecten in Europa. De kraan is door de 16 tons beton- en schrootschaar uitermate geschikt voor grote industriële- en infrawerken. Tot 30 meter diepte is de kraan onder water inzetbaar voor offshore en kade werken. The Genius werkt veiliger en sneller omdat hij zware betonconstructies knipt, wat aanzienlijk minder stof en trillingsoverlast oplevert en doordat hij door het grote bereik langer op een plek staat (minder ‘rupsen’), wat trillingen en tijdsverlies voorkomt. Voordelen die ook welkom zijn op projecten in binnenstedelijk gebied.

3018

Kees van Es, Directeur Adex Groep (voorheen Bnext.nl Sloopwerken): 

 

"Adex Groep wil de branche blijven ontwikkelen en zoekt hierbij partners met dezelfde gedrevenheid. Het is dan ook die gedrevenheid en een flinke dosis ondernemerschap die geleid heeft tot een duurzame, veilige en efficiënte megasloopkraan. Ik ben dan ook enorm trots op het resultaat en kijk uit naar de projecten waar we The Genius inzetten."

3016

In eigen beheer

De kraan is volledig in eigen beheer ontwikkelt en het resultaat van een jarenlange samenwerking tussen STC bv Coevorden en Pon Equipment Nederland. Uitgangspunten tijdens de ontwikkeling waren duurzaamheid, veiligheid en efficiëntie. De kraan heeft dan ook een minimaal verbruik en uitstoot met een maximaal vermogen.

Hergebruik van staal 

Het ballast van de megasloopkraan is opgebouwd uit maar liefst 59 ton staal. Omdat het bij ballast enkel gaat om benodigd gewicht is staal gebruikt dat door de fabrikant is afgekeurd vanwege een kleine productiefout. Hierdoor hoeft het staal niet opnieuw gesmolten en geproduceerd te worden.