Laurentius Ziekenhuis

Laurentius Ziekenhuis

Laurentius Ziekenhuis

Voor het Laurentius ziekenhuis heeft Adex Groep de sloopwerkzaamheden uitgevoerd voor de nieuwbouw. Duurzaamheid is een zeer belangrijke peiler in het nieuwbouwplan van Laurentius. Bijna alle sloopmaterialen krijgen een nieuwe bestemming en worden gerecycled.

Sommige materialen krijgen zelf een artistieke invulling! Houten vensterbanken en kozijnen worden geleverd aan een kunstenaar die deze gebruikt om te verwerken in vintage meubels. Planken uit het dakbeschot van de voormalige linnenservice gaan naar Frankrijk waar ze worden hergebruikt voor het vervaardigen van champagnekisten. Andere materialen en hun bestemmingen zijn onder andere: Het resthout zal worden gebruikt in de vezelplaatindustrie voor het vervaardigen van o.a. spaanplaten.

Alle metalen worden verwerkt in de metaalindustrie. IJzer voor staalproductie, koper, aluminium, lood en zink voor nieuwe producten in de bouw- en installatietechniek als profielen, buizen en platen. Al het puin wordt naar een puinbreker gebracht die het klein maakt en het granulaat wordt hergebruikt met name in de wegenbouw als wegfundering. Dit project is een ultiem voorbeeld van hoe je materiaal kan hergebruiken en weer terug in de keten brengt.