3004

C02-beleid

Klimaatverandering is dé uitdaging van onze tijd. Adex Groep werkt hard aan het terugbrengen van onze CO2 footprint om zo bij te dragen aan het beperken van de opwarming van onze aarde. Het beperken van stikstof was daarnaast al een belangrijk onderwerp, maar sinds zogeheten Porthos-uitspraak is dit naast belangrijk ook urgent geworden.

Adex Groep, bestaande uit Adex Diensten BV, Adex Projecten BV, Adex Milieu BV en Adex Grondstoffen BV, is volledig gecertificeerd op de CO2 prestatieladder (trede 3). Al sinds 2013 wordt vrijwel alle elektriciteit die wij gebruiken op onze locaties, kantoren en bouwstroomaansluitingen voor 100% opgewerkt met Nederlandse windenergie. Daarnaast elektrificeert ons wagenpark in hoog tempo. 

Maar nog belangrijker is ons materieelpark. De afgelopen jaren heeft Adex Groep veel geïnvesteerd in modern, schoon materieel, waar mogelijk elektrisch. Met name in het kleinere materieel (minigravers, slooprobots en bobcats) beschikt Adex Groep inmiddels over een breed elektrisch aanbod. 

Op deze pagina volgt binnenkort meer informatie omtrent ons CO2-beleid. Ook kunt u hier de resultaten downloaden.