CirculariteitVan kreet naar concreet

Circulariteit
Van kreet naar concreet

Bij Bnext.nl werken wij aan concrete projecten, die bijdragen aan businessmodellen waarbij circulariteit de norm is. 

 

Vanuit een circulaire benadering naar (sloop)-afval en reststromen kijken om grondstoffen te sparen?

Op basis van data en ervaring krijgt u onderbouwd advies

Innovatie, circulariteit en maatschappelijke impact

Innovatie, circulariteit en maatschappelijke impact zijn onderwerpen waar veel over wordt gesproken. Bij Bnext.nl werken wij aan concrete projecten, die bijdragen aan businessmodellen waarbij circulariteit de norm is. Circulariteit en innovatie zijn met elkaar verbonden. Innoveren is pionieren. Anders durven denken en doen. Bij Bnext.nl creëren wij hiervoor ‘hubs’. Een plek waar ruimte is om uit te proberen.

Een team van partners, relaties, klanten, onderzoekbureaus gaat samen met Bnext.nl aan de slag. Ideeën en plannen worden uitgewerkt en veelbelovende businesscases worden in de praktijk getest. Is er ruimte voor verbetering, dan sturen we eenvoudig bij. Zijn we tevreden, dan wordt het product, dienst of proces doorgevoerd tot in de kern van onze organisatie.

Hubs, bouwstenen voor een duurzame toekomst

Urban mining en oogsten zijn populaire kreten die gebruikt worden voor circulariteit. Wij maken het concreet in 'hubs’ met specifieke thema’s om focus te houden. Voor ons vanzelfsprekend, omdat duurzaamheid en innovatie sinds onze oprichting uitgangspunten zijn van waaruit wij handelen. Hierdoor zijn wij koploper in het hergebruik van complete gebouwonderdelen en recycling van bouw-, sloop-, bedrijfsafval. 

De hubs zijn ook de plekken waar we concreet bijdragen aan de circulaire transitie. Door het fysiek samenbrengen van reststromen uit bouw of sloop en bouwmaterialen die juist naar een bouwplaats toegaan ontstaan unieke kansen en inzichten.

Duurzaamheidsverslag 2021

Bnext.nl vindt het belangrijk om transparant te rapporteren over de stappen die wij zetten op weg naar een circulaire economie. We werken immers samen iedere dag slim aan een beter Nederland! 

Daarom presenteren wij met trots ons duurzaamheidsverslag van 2021, met daarin onze ambities, prestaties, uitdagingen en toekomstplannen voor onze strategische MVO-pijlers; Veiligheid & welzijn, Circulariteit en Energie & klimaat. Het was een bewogen jaar, waarin wij onverminderd gedreven door hebben gewerkt aan een duurzame en verantwoorde toekomst.

Duurzaamheidsverslag 2021