Samen slim op weg met...

Michael Aardoom - Voorman, Vestiging Midden Nederland
Samen slim op weg met...

Bij Bnext.nl zijn onze mensen ons belangrijkste kapitaal. Door hen blijven notabene onze machines draaien, worden jouw bakken geleegd en dragen we bij aan een beter Nederland. Wij laten jou graag zien hoe het er binnen onze club aan toe gaat. En wie kunnen dit beter dan onze collega’s zelf?

Lees hier met wie wij samen slim op weg zijn naar een beter Nederland, en hoe deze persoon zijn steentje bijdraagt!

Michael Aardoom – Voorman, Vestiging Midden Nederland

Passie, doorpakken en openheid. Dat is waar Michael voor staat. In 2016 is hij bij Bnext.nl begonnen als shovel machinist en in vier jaar tijd heeft hij zichzelf opgewerkt tot onze onmisbare voorman. Hij gaat elke dag met veel plezier naar zijn werk. Waarom? Omdat geen dag hetzelfde is, er elke dag weer nieuwe uitdagingen voor zijn neus staan en hij deze met liefde tegemoet gaat! Hij is verantwoordelijk voor het afval vanaf het moment dat het wordt binnen gebracht tot het moment dat het afval het terrein verlaat.

Om 05.30 begint hij zijn werkdag in de kantine. Gelukkig is deze groot genoeg om de 1.5m regel in acht te nemen en zo dus toch nog samen met de machinisten van Houten onder genot van een bakkie koffie en een lach de dag te beginnen.

Michael Aardoom – Voorman, Vestiging Midden Nederland

Om 06.00 gaat iedereen aan de slag. De machinisten stappen vol energie hun machines in terwijl Michael zijn laptop opstart om de status van bonnen en mailtjes te checken. Als hij klaar is met zijn werkzaamheden op de laptop trekt hij z’n terreinschoenen aan om buiten zijn ronde te doen. Hier controleert hij of alles bij de sorteerlijn functioneert, hij inventariseert wat er de volgende dag opgehaald kan worden en communiceert dit vervolgens met de planning. Dagelijks worden er tussen de tien en vijftien vrachtwagens met verschillende soorten vuil aan en afgevoerd. Hierdoor is elke dag anders en zit elke dag vol nieuwe uitdagingen. De dag planning is voor iedereen bekend, maar voor Michael is deze elke dag anders: Hij lost problemen rond de sorteerlijn op als deze er zijn, doet onderhoud klussen en helpt zijn collega’s waar nodig gezien hij het aanspreekpunt is voor recycling medewerkers van deze vestiging. Uiteindelijk sluit hij samen met zijn collega’s de dag af.

Als we hem vragen wat typerend is voor Bnext.nl, antwoord hij dan ook gelijk met: "Uitdaging. Uitdaging in je werk, maar ook in je persoonlijke ontwikkeling."

 

“Elke dag moet een uitdaging blijven, want zo houd ik mijn motor draaiende. Dat maakt dat ik deze functie fantastisch vind: Elke dag is anders, en elke dag is er eentje om van te leren. Hiernaast is bij Bnext.nl ook the sky  the limit. Ik heb de vrijheid om o.a mee te denken over verbeterpunten en vervolgens de verantwoordelijkheid om bij te dragen aan de realisatie hiervan. Het doel is om elke dag zo veel mogelijk afval te recyclen zonder obstakels. Zo ga ik tevreden naar huis en begin ik met plezier aan de volgende dag.”

Maar wat maakt het nou dat je plezier hebt in je werk?

“Mijn collega’s en de afwisseling in het werk. Het team dat we nu om ons heen hebben is fantastisch. De machinisten onder elkaar werken samen en we staan voor elkaar klaar. Als we een avondje langer moeten doorpakken of een zaterdag extra moeten werken, staat vrijwel het hele team in de startblokken om te komen helpen.

Iedereen is gemotiveerd om zichzelf voor 100% in te zetten. En lukt dat even niet? Dan zijn we er om te luisteren. Bij ons in de kantine moet alles besproken kunnen worden. Je respecteert elkaar en je staat open voor elkaars verhalen: niks is te gek. Je creëert een band en een sfeer waarin je alles tegen elkaar kan zeggen. Ik draag bij aan een werkomgeving als deze en ben daarom zelf eerlijk en oprecht. Uiteindelijk help je elkaar door eerlijk te zijn en open te staan voor het gesprek. Zo stimuleer je verbetering en zorg je ervoor dat je samen groeit.”

Geloof jij ook in de kernwaardes die Bnext.nl omarmt? Bekijk dan via de knop hieronder onze vacatures en wellicht tot snel!

Maar wat maakt het nou dat je plezier hebt in je werk?