Shurgard Rotterdam

Shurgard Rotterdam

Aan de #NieuweMaas in #Rotterdam is Adex Groep met voorbereidende werkzaamheden bezig om, net voor de vakantieperiode, te kunnen starten met de ontmanteling van de voormalige Shurgard aan de Korte Stadionweg. Het pand ligt in een ontwikkelgebied waar in de toekomst Feyenoord City wordt gerealiseerd. In 2022 hebben we de betonnen steiger aan de Nieuwe Maas (voorlangs de Shurgard) al verwijderd.

Afgelopen weken zijn de goederenliften gedemonteerd en voor direct hergebruik vervoerd naar een nieuwe bestemming. Ook hebben we 1.000 M² entresolvloeren zorgvuldig gedemonteerd en opgeslagen. Deze zullen worden hergebruikt in een nieuw project.

In opdracht van SHURGARD Self-Storage hebben wij nu als opdracht het pand te verwijderen welke constructief vastzit aan het naastgelegen pand waar zich padelbanen in bevinden. We zullen het pand handmatig loszetten en hiervoor ook de vloer inzagen. Om het pand met de padelbanen veilig te laten staan tijdens en na de sloop, moet de constructie van het naastgelegen pand verstevigd worden. Daarvoor zullen wij op meerdere plekken staal aanbrengen zodat het pand stevig genoeg is om op zichzelf te staan. De gevel aan de buitenzijde van het slooppand zal weer gebruikt worden om het buurpand wind en waterdicht te maken na de sloopwerkzaamheden.

Medio september leveren we het terrein bouwrijp op aan de opdrachtgever.
 

3575