Herontwikkeling iconisch gebouw in het hart van de Campus Universiteit Utrecht

Herontwikkeling iconisch gebouw in het hart van de Campus Universiteit Utrecht

In het midden van #ScienceParkUtrecht staat een markante toren ingepakt die klaar is voor een flinke opknapbeurt. Sinds de start van de werkzaamheden, alweer 1,5 jaar geleden, is er veel gebeurd in het pand. In opdracht van Universiteit Utrecht verwijderde Adex Groep alle niet-steenachtige materialen en is er heel veel asbest gesaneerd. Nu is het pand klaar voor de volgende herontwikkelingsstap.

Onze gespecialiseerde demontageteams hebben het gips en de isolatie professioneel gedemonteerd. Dit is vervolgens in een ander bouwproject opnieuw toegepast. In onze #CirculaireHub in #Utrecht werden van hout, afkomstig uit een ander sloopproject, trapleuningen gemaakt, zodat tijdens de sloop en bouw veilig wordt gewerkt .

Het saneren van het asbest was een hele complexe klus. Mede doordat het asbest lastig bereikbaar was en de werkruimte krap. Dit vroeg om een uitvoerige voorbereiding in de ontwerpfase van het plan. De ruimtes werden nauwkeurig ingepakt, zodat de asbest veilig wordt verwijderd. Met ondersteuning van BME Groep (RenĂ© Baas) op het gebied van rapportage asbestinventarisatie en met begeleiding en toezicht van TAUW Group (Erik Menkema) en SGI Compliance Nederland (Marc Schreuder) is tot zover de asbest veilig gesaneerd.

De sanering is gestart op de 22e etage. Vanaf daar hebben we naar beneden gewerkt. Inmiddels is de begane grond bijna bereikt. Op de begane grond zijn nog meer materialen gedemonteerd voor hergebruik: waaronder deuren, kozijnen en plafondplaten. Deze materialen worden hergebruikt in een ander renovatieproject van de UU: het ACCU-gebouw.

Het is een interessant project op een dynamische campus. De nauwe samenwerking met de Universiteit Utrecht zorgt voor een positieve bijdrage qua voortgang en raakvlak met de omgeving.

3547