Fase 2 bij Radboud UMC Nijmegen

08-03-2024
Fase 2 bij Radboud UMC Nijmegen

In 2022 zijn we gestart bij Radboudumc in Nijmegen met het verwijderen van asbest en de stripsloop. Deze week is de eerste knip gezet voor fase 2! Tijd voor een tussenevaluatie wat er ondertussen allemaal heeft plaatsgevonden.

Er zijn diverse producten gedemonteerd en weer ingezet voor hergebruik. Alle trespa gevelbeplating en kanaalplaten van het complete dak van gebouw M680 (Verpleeggebouw E) zijn gedemonteerd en hergebruikt in andere woningen en een bedrijfspand. Ook schuifdeuren, handdoekautomaten, zeepdispensers etc. hebben een nieuwe bestemming gekregen. Ook alle technische apparaten en koelmachines zijn zorgvuldig gedemonteerd.

Deze week is de openingshandeling voor fase 2 gestart bij gebouw M680. Dit pand is gesaneerd en gestript waardoor het nu klaar is voor de totaalsloop. Om ruimte te maken voor de verwijdering van dit pand is vooraf pand M308 (Barak ‘de Buitenhoek’) al neergehaald.

Voor fase 2 staan de panden M359 (Instituut keel, neus en oor), M658 (Verpleeggebouw C) en M357 (Instituut Oogheelkunde) gepland om gesaneerd en leeggehaald te worden. Fase 2 loopt tot Q3-2025.

3542