Circulaire sloop Prins van Oranjehal Utrecht

Circulaire sloop Prins van Oranjehal Utrecht

Waar ooit duizenden mensen hebben gewandeld maakt deze hal van 15.000 m2 nu plaats voor een nieuwe plek om te wonen, te werken en te ontspannen. Midden in het dynamische centrum van Utrecht mag Adex Groep haar expertise inzetten om de huidige hal circulair te ontmantelen.

Na het winnen van de uitgebreide aanbesteding zijn we in opdracht van de Gemeente Utrecht eind 2023 gestart met demonteren van een grote hoeveelheid onderdelen voor hergebruik:
-         Ruim 4.000 m2 aluminium gevelpanelen
-         Gevelstenen zijn schoongebikt voor direct hergebruik
-         Diverse technische installaties,
-         toiletgroepen,
-         besturing- en elektrakasten
-         4.000 m2 isolatieplaten.

De loopbruggen zijn ook gedemonteerd en worden in gebruik genomen als veiligheidsvoorziening op een eigen werk in #Antwerpen.

Een interessant onderdeel in de totaalsloop is de verwijdering van de metalen spanten. Deze zijn 85 meter aan een stuk! Stel je voor dat deze massieve spanten aan een stuk via het water zijn aangevoerd om vervolgens gemonteerd te worden in de hal. Om deze spanten te verwijderen hebben we vooraf met een constructeur gekeken en berekend waar we het beste de knip konden zetten om instabiliteit te voorkomen. De verwijdering van dit indrukwekkende onderdeel is goed verlopen.

In nauw overleg, om zo min mogelijk de actieve omgeving te verstoren, werken we met de gemeente Utrecht en de Koninklijke Jaarbeurs samen om in juni 2025 onze werkzaamheden af te ronden.

3563