Van Diesel naar volledig Elektrisch

Van Diesel naar volledig Elektrisch

24 april 2024

In gesprek met Guido Mooren, uitvoerder bij Adex Groep. Hij rijdt sinds een jaar in een nieuwe #IDBuzz. Tijd om eens met elkaar uit te wisselen waarom hij elektrisch is gaan rijden.

Waarom ben je over gegaan naar elektrisch rijden?

In grote steden mag je in bepaalde gebieden niet meer met dieselwagens komen. Aangezien wij een project uitvoeren binnen dit gebied moesten we een alternatief bedenken hiervoor. Er komen steeds meer milieu zones in de steden dus als bedrijf moet je hier op inspelen om je klanten te bedienen.

Wat vond je zelf van de overstap?

Ik ben zelf meer Amerikaanse auto’s gewend dus ik was er eerst heel sceptisch over, maar ik moet eerlijk zeggen dat het me echt is meegevallen. De wagen heeft een mooie uitstraling doordat deze op basis van het eerste Volkswagenmodel is gemaakt. Dus ik trek veel bekijks met dit transportmodel. Daarnaast werk ik in de regio Amsterdam – Den Haag dus ik heb voldoende mogelijkheden om de wagen op te laden.

Wat is de uitdaging met elektrisch rijden ?

Het is lastig voor collega’s die verder weg wonen. De actieradius is niet heel hoog waardoor deze collega’s tussendoor op moeten laden. Bij koud weer lukt het maar om ca. 250 km te rijden. Bij warm weer kan je ca. 370 km ver komen. Ik heb gelukkig geen problemen met het bereik door een goede planning. Bovenal vind ik de wagen fantastisch rijden.

3559