Eerste handeling circulaire stripsloop Weesperzijde 190

Eerste handeling circulaire stripsloop Weesperzijde 190

10 januari 2022

Eerste handeling circulaire stripsloop

In opdracht van Vastint is Adex Groep gestart met de circulaire stripsloop van Weesperzijde 190 te Amsterdam, ook bekend als Leeuwenburg. Het gebouw bestaat uit 19 lagen met totaal vloeroppervlakte van circa 64.000 m2 BV.

Hergebruik van materialen

In de voorbereiding is veel aandacht besteed aan circulair hergebruik van materialen én het voorkomen van overlast voor omwonenden. Dit heeft geleid tot een lange lijst met materialen die door onze gespecialiseerde demontageteams zullen worden gedemonteerd voor hergebruik. Ruim 1.050 m1 hardhout zal worden gedemonteerd en via onze circulaire hub ingezet voor nieuwe producten zoals kozijnen.

Alle binnen werkzaamheden worden full electric uitgevoerd. Omwonenden en gebruikers van de omliggende kantoorpanden worden geïnformeerd met de eigen omgevingsapp van Adex Groep (te downloaden via de app-store). Via deze app worden updates gegeven, foto’s geplaatst en bijzonderheden gecommuniceerd. Ook hebben mensen de mogelijkheid (laagdrempelig) een berichtje te sturen met vragen of opmerkingen.

3351

Adex Groep 

Adex Groep staat voor het sluiten van de materiaalcirkels. Al meer dan 30 jaar werken wij samen met onze opdrachtgevers aan concrete en praktisch toepasbare circulaire oplossingen. Dit heeft geresulteerd in een organisatie die volledig is gericht op het snel en vakkundig demonteren van materialen voor hergebruik, bijvoorbeeld met gespecialiseerde demontageteams en circulaire hubs.