Adex Groep verzorgt bewerking en levering van circulaire materialen voor circulair paviljoen The Field

Adex Groep verzorgt bewerking en levering van circulaire materialen voor circulair paviljoen The Field

5 augustus 2020

Bewerking en levering van circulaire materialen 

Waar voorheen zich de voormalige kweektuin voor het Singelpark bevond, is nu de transformatie gaande naar een circulaire en duurzame toekomst: The Field. Dit circulaire paviljoen is gelokaliseerd in het gebied rondom station Leiden Centraal en de Schipholweg. Het doel is om dit gebied vóór 2025 te veranderen in de Duurzaamste Kilometer van Nederland. Met dagelijks meer dan 70.000 mensen gebruik van maken, is dit nog een complexe uitdaging.

Circulariteit staat bij dit project centraal. Adex Groep (voorheen Bnext.nl Sloopwerken) speelt een cruciale rol in de transitie naar de circulaire economie, en daarom kon een goede samenwerking tussen ons, Popma ter Steege Architecten en IMd Raadgevend ingenieurs in dit plaatje niet ontbreken. Alle gebruikte materialen voor dit project hebben een geschiedenis en een verhaal: bijvoorbeeld het hergebruikt constructiestaal van de Universiteit Leiden.

388

Vanuit Adex Groep (voorheen Bnext.nl Sloopwerken) zijn de volgende materialen geleverd:

  • Platen 15mm dik: afkomstig van het Ravestijnnplein in Vlissingen. Deze zijn gebruikt als bescherming tegen inbraak etc.
  • 260m1 balkhout: afkomstig uit een pand aan de Mauritskade te Amsterdam.
  • 108m1 balkhout: afkomstig vanuit onze voorraad uit de materialenloods te Harderwijk.
  • Dakisolatie (ca200m2): afkomstig van een dak van sporthal Caland te Amsterdam.
  • Dakplaten (ca. 76m2): afkomstig van een project te Amsterdam. Dit heeft gediend als wandbeplating.
  • Stalen spanten 5 stuks: afkomstig van het Gorlaeus gebouw in Leiden, beter bekent als Universiteit Leiden.
390

De meeste van deze materialen zijn gebruikt voor de bouw van het dak, en niet zomaar een dak: 

Deze dakconstructie is speciaal ontworpen dat het zonder schroeven, kit, lijm, of spijkers in elkaar kan vallen. Dit maak het mogelijk de dakconstructie en het gehele paviljoen makkelijk te demonteren en vervolgens elders weer op te bouwen (demontabel bouwen).

Eerst zijn de platen van de dakconstructie op maat gezaagd door mensen van Adex Groep (voorheen Bnext.nl Sloopwerken) en Level 5. Vervolgens zijn de sleuven er uit gevreesd waardoor het dak als een puzzel in elkaar valt. Uiteindelijk zijn de materialen geleverd door onze speciaal ontworpen Adex Groep (voorheen Bnext.nl Sloopwerken) container.