Koffiedik, koffiedrab, koffiedroes: koffie!

Koffiedik, koffiedrab, residu of welke naam je er aan wilt geven; het blijft achter bij ieder kopje koffie. Gelukkig is dit afval prima te recyclen. Door meer te maken van afval dragen wij een steentje bij aan de circulaire economie. Vanwege de grote aantallen is koffiedroes recyclen dus zeker de moeite waard. Hoe meer koffie er wordt ingezameld, hoe meer impact we kunnen maken. Belangrijk in het recyclen is dat de koffiedroes opgehaald wordt als het nog relatief vers is. Dan is het optimaal te verwerken. 

Wat kan je van koffiedroes maken?

Koffiedroes kan worden gebruikt voor het kweken van paddenstoelen. Daarnaast kan het worden omgezet tot biogas. Door koffiedroes te combineren met hout kunnen er ook pallets of meubels van gemaakt worden. Nieuwe toepassingen voor koffiedroes blijven ontwikkeld worden. Regelmatig worden er een nieuwe toepassing bedacht waar koffiedroes een grondstof voor is.  

Hoe het werkt

Inzameling

De emmers worden op een centrale locatie ingezameld. De huurder of schoonmaakdienst brengt ze daar naar toe. Een lege emmer terugnemen naar de kantoren, kan op elk gewenst moment. De emmers zijn afgesloten; er is geen stankoverlast op kantoor of in de centrale ruimte.

Transport

Eenmaal per week worden de emmers door Bnext.nl geleegd en gewisseld.

Verwerking

1e fase: biovergisting. De versheid van het koffiedroes moet hiervoor max 2 weken zijn.
2e fase (vanaf november 2022): upcycling, in samenwerking met Caffe Inc. Het koffiedroes moet hiervoor een versheid van 4 dagen hebben.

Tarief

  • Huur emmer € 2,00 per maand
  • Tarief per lediging € 4,50
  • Facturatie geschiedt per maand op telbasis
Hoe het werkt

Koffiedroes scheiden van uw restafval?

Wil jij ook impact maken en zorgen dat er meer van je afval wordt gemaakt? Bestel dan via het onderstaande formulier een 10L emmer. De emmer komt dan zo snel mogelijk jouw kant op. Samen stemmen we af wanneer de emmer(s) opgehaald worden. Heb je vragen, dan beantwoorden wij deze graag. Voor het bestellen van een emmer of voor vragen kun je het onderstaand formulier invullen en verzenden.