Recycle koffiedroes

Recycle koffiedroes

Wist je dat er per jaar in Nederland 120 miljoen kilo koffiebonen, 300 miljoen kilo koffiedroes en gemiddeld drie koppen koffie per Nederlander per dag doorheen gaan? Dit zorgt bij elkaar voor flink wat koffieafval. Zo ongeveer 8% van het restafval van een bedrijf is koffiedroes.

Koffiedik, koffiedrab, koffiedroes: koffie!

Koffiedik, koffiedrab, residu of welke naam je er aan wilt geven; het blijft achter bij ieder kopje koffie. Gelukkig is dit afval prima te recyclen. Door meer te maken van afval dragen wij een steentje bij aan de circulaire economie. Vanwege de grote aantallen is koffiedroes recyclen dus zeker de moeite waard. Hoe meer koffie er wordt ingezameld, hoe meer impact we kunnen maken. Belangrijk in het recyclen is dat de koffiedroes opgehaald wordt als het nog relatief vers is. Dan is het optimaal te verwerken. 

Wat kan je van koffiedroes maken?

Koffiedroes kan worden gebruikt voor het kweken van paddenstoelen. Daarnaast kan het worden omgezet tot biogas. Door koffiedroes te combineren met hout kunnen er ook pallets of meubels van gemaakt worden. Nieuwe toepassingen voor koffiedroes blijven ontwikkeld worden. Regelmatig worden er een nieuwe toepassing bedacht waar koffiedroes een grondstof voor is.  

Koffiedik, koffiedrab, koffiedroes: koffie!

Maak ook impact en ga koffiedroes scheiden

Wil jij ook impact maken en zorgen dat er meer van je afval wordt gemaakt? Bestel dan via het onderstaande formulier een 10L emmer. De emmer komt dan zo snel mogelijk jouw kant op. Samen stemmen we af wanneer de emmer(s) opgehaald worden. Heb je vragen, dan beantwoorden wij deze graag. Voor het bestellen van een emmer of voor vragen kun je het onderstaand formulier invullen en verzenden.