Update circulaire sloop Koninklijk Conservatorium Den Haag

17-11-2023
Update circulaire sloop Koninklijk Conservatorium Den Haag

Voormalig Koninklijk Conservatorium Den Haag

Op 13 april 2023 is de sleutel van het voormalig Koninklijk Conservatorium, Den Haag aan ons overhandigd. In opdracht van Gemeente Den Haag, begeleid door IDDS zijn wij dus al ruim een half jaar aan het werk in deze bijzondere (drukke!) omgeving.
 
Van april tot eind juni zijn er door onze collega’s een grote hoeveelheid materialen gedemonteerd voor direct hergebruik. Van de lichtstraat uit de centrale hal tot de houten vloer van de danszalen, en van wasbakken tot klapstoelen. Het demontageproces en de hoeveelheid gedemonteerde materialen is nauwkeurig geregistreerd en vastgelegd, zo maken we ons circulair werken concreet en meetbaar. Voor het project is een Circulair Slopen Certificaat aangevraagd.
 
Op dit moment zijn onze gespecialiseerde teams bezig met het veilig verwijderen van het aanwezige asbest. Tegelijk wordt het gebouw en het bouwterrein geschikt gemaakt voor de machinale sloop; Zo worden alle niet steenachtige materialen (die niet goed genoeg zijn voor direct hergebruik) uit het pand verwijderd, gesorteerd en ter recycling afgevoerd.
 
De dakbedekking van het pand wordt verwerkt tot grondstoffen voor circulair bitumen.
 
Het project is gelegen op een van de drukste punten van Den Haag, waarbij het gebouw strak tegen het openbaar gebied grenst. Om onze werkzaamheden op hoogte veilig te kunnen uitvoeren wordt in december bijvoorbeeld een rijbaan van de afrit van de A12 voor vier weken afgesloten om het bouwdeel wat grenst tegen deze afrit veilig te kunnen slopen waarbij het verkeer alsnog op veilig wijze kan doorstromen. Een springmat te plaatsen zodat het vallend puin niet op de rijbaan valt.
Het puin dat vrijkomt wordt gebroken op de locatie voor hergebruik.
 
Het project heeft een looptijd tot Q2 van 2024.
 

3457