Sloopwerkzaamheden op de Zuidas

Sloopwerkzaamheden op de Zuidas

24 juli 2020

Sloopwerkzaamheden op de Zuidas

Afgelopen weekend hebben we voor de derde keer een weekend gewerkt op het project Zuidplus/Zuidasdok. Dit weekend hadden we daar schillende machines ingezet.

Zaterdagochtend 18 mei even na 10:00 uur begonnen de sloopwerkzaamheden, met het verwijderen van de oude tramtunnel onder station Amsterdam Zuid. Die tunnel moet verdwijnen, omdat de nieuwe Brittenpassage, de extra onderdoorgang onder het straks geheel vernieuwde station, precies daar komt te liggen. Het was werken op een postzegel met eromheen diverse werkzaamheden van andere partijen wat het logistiek tot een grote uitdaging maakte.

Avonds om 20:00 uur was er aflossing van de machinisten om diep in de nacht het sloopwerk en het laden van het puin af te ronden. Een grote uitdaging tijdens dit weekend was dat de bovenleiding van de treinsporen bleef hangen. Ondanks enige vertraging bij andere disciplines heeft Adex Groep (voorheen Bnext.nl Sloopwerken) net als het weekend ervoor, het slopen van ca. 1600 ton beton, binnen de gestelde tijd kunnen realiseren.