CO2 en stikstof vermeden door hergebruik Steenwol

CO2 en stikstof vermeden door hergebruik Steenwol

30 januari 2024

Binnen al onze projecten kijkt Adex Groep of het isolatiemateriaal geschikt is (of gemaakt kan worden) voor direct hergebruik. Binnen een groot renovatieproject in Rijswijk zijn deze maand 90 (!) Pallets aan steenwol gedemonteerd, verpakt en voor direct hergebruik elders afgezet. 

Dit leidt tot een kostenbesparing voor onze opdrachtgever én een forse hoeveelheid vermeden CO2 en stikstof uitstoot. Bij de productie van nieuwe steenwol komt immers veel CO2 en stikstof vrij. 

Voor het transport zijn zelfgemaakte pallets gebruikt, gemaakt van resthout uit de totaalsloop van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. 

Onze afnemers zijn particulieren die bij bijvoorbeeld een verbouwing of een aanbouw realiseren en dit materiaal goed kunnen toepassen. Vanuit de project locatie zijn de pallets rechtstreeks vervoerd naar de afnemer. Minimale transportbeweging en verlagen van de CO2 uitstoot. Een win-win situatie voor allen.

Ben jij nou op zoek naar steenwol of een ander materiaal neem dan contact op met @HenkHijlkema via hhijlkema@adex.nl. Wij zoeken graag met u mee! 

 

3514